A nyuszi kertje

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis kert. Abban lakott egy kis nyuszi, aki nagyon szerette a kertjét művelni. Különféle zöldségeket termesztett benne. Egy napon véletlenül nyitva felejtette a kert kapuját.

Bement egy medve, de a nyuszinak volt egy ravasz barátja, a róka. A róka csinált olyan kertet, amiben lapított kőből voltak zöldségek. Amikor a medve jóízűen beleharapott a salátába, azt mondta: (Te hogy folytatnád?)

Répa "ágyás"

Ádám így folytatta:

Bement egy medve, de a nyuszinak volt egy ravasz barátja, a róka. A róka csinált olyan kertet, amiben lapított kőből voltak zöldségek. Amikor a medve jóízűen beleharapott a salátába, azt mondta:

-  Hú, de kemény. Megpróbálom a paradicsomot. – de pórul járt, mert az is kemény volt.

Azután azt mondta:

- Hú, de kemény. Megpróbálom a paprikát. – de az is kemény volt.

Így aztán a medve jó sok törött foggal hazakullogott. Egyetlen egy foga maradt épen.

Kép forrása: Found on nurturestore.co.uk

Anna meg így:

Besurrant egy róka, amikor a nyuszi elment dolgozni. Hívta a többi a róka barátját, hogy segítsenek kihúzni a répákat. Nagy nehezen sikerült. Elosztották egymás között és jóízűen megették.

Hazamentek, lefeküdtek aludni. Estére újra megéheztek. Megint elmentek a nyuszi kertjébe és most sok-sok finom salátát szedtek, ettek. Addig-addig jártak vissza a nyuszi kertjébe, amíg minden el nem fogyott. Szegény nyuszinak újra kellett ültetni mindent, de most már bezárta a kaput, mert nem volt több ültethető magja. A rókák így aztán pórul jártak.

Berti szerint így folytatódik:

És a róka besurrant, kiszedte a répákat, de most egyedül. Nem kellett neki segítség, mert az én rókám erősebb, mint az Annáé. Amikor kihúzta, gyorsan kisurrant, mert jött hazafelé a nyuszi. Összetalálkoztak az úton, de a nyuszi nem haragudott meg rá. Összebarátkoztak és a nyuszi megengedte, hogy mindig leszedje az összes zöldségét és még ajándékot is adott neki.

 

Kép forrása: Found on ourdish.blogspot.com

Emő így folytatta:

A nyitott kertkapu azonban nem érdekelte a kengurut, hanem átugrott a kerítésen és megpróbált kihúzni egy répát. Meglátta ezt a nyuszi, nagyon mérges lett a kengurura, elkergette és épített egy magasabb kerítést, amin a kenguru nem tudott már átugrani és így megmaradt a répája.

Kép forrása: Found on craftymorning.com

Fruzsi folytatása:

A kertkapu mellé virágok voltak ültetve. Volt egy boszorkány, aki le akarta szedni a virágait, de nem sikerült neki, mert a nyuszi ravasz volt, és épített elé egy háló-csapdát. A boszorkány beleesett, és a virágok így megmaradtak a kertben.

Kép forrása: Found on sassydealz.com

Gitta változata:

Jött arra egy másik tarka nyuszi, bement. Hozott magokat és elültette a kertben, hogy legyen mindenféle virágja. Amikor haza jött a kert gazdája, nagyon csodálkozott azon, hogy hogy lett telis-tele a kertje. Arra jött egy sün, és ő azt mondta: egy tarka nyuszi ültette telis-tele a kertedet. Fehér nyuszi meghívta vendégségbe a tarka nyuszit. Ettek-ittak, sétáltak egyet az erdőben. Este a tarka nyuszi hazament. Innentől kezdve barátok lettek.

Kép forrása: Found on onekriegerchick.com

Janka:

Odament egy vérszomjas farkas. Amikor a nyuszi észrevette, bebújt a kuckójába, így aztán a farkas éhen maradt. Bánatosan elkullogott, és egy bükkfa alatt elaludt. Reggel arra ébredt, hogy egy bükkmakk a fejére koppant. Kitalálta, hogy újra odamegy a nyuszi kertjéhez, de a nyuszi észrevette, és odament hozzá, hogy legyenek barátok. Már egy kicsit sem félt tőle, hanem megsajnálta. A farkas azt mondta:

- Jó, legyünk és építsünk egy új házat.

Ágakból és falevélből felépítették. Amikor a beköltöztek a farkas így szólt:

- Tudod, mit nyuszi? Ha egy róka meg akar enni, ezentúl én megvédelek tőle!

Boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Kép forrása: Uploaded by user

Kinga:

Arra ment egy cica. Meglátta, hogy nyitva felejtette a kertkaput és becsukta. Hazajött a nyuszi, megörült, hogy becsukták a kapuját. És meghívta vendégségbe a cicát. Sütött neki túrótortát, meggyel díszítve. Megették. Ittak hozzá baracklevet és bicikliztek egy nagyot.

Kép forrása: Found on myfourps.blogspot.com

Lóci:

Egy medve elment a kertbe, de a nyuszi épített egy olyan csapdát, amit betemetett faágakkal és száraz falevelekkel. Amikor a medve rálépett, beszakadt és beleesett. Segítségért kiabált. A nyuszi megpróbálta kihúzni, de nem sikerült. Hívta a rókát és a farkasokat. Leengedtek egy kötelet és sikerült felhúzni a medvét. Összebarátkoztak és szülinapra hívták egymást. Amikor a medvének volt szülinapja, a nyuszi hozott neki mézes csuprot. A nyuszi szülinapjára virágmagokat, rózsatövet és védett virágokat kapott. A farkasnak mindenféle követ adtak, a róka pedig egy agancsos szarvast és tojást kapott. Éltek boldogan, míg meg nem haltak.

Saláta ágyás:

Kép forrása: Found on fakeitfrugal.blogspot.com

Matyi:

Elment dolgozni, amikor hazajött, azt látta, hogy semmit nem látott a kertjében, mert a medve mindent belakmározott. Elment magokat venni a virágos boltba. Útközben találkozott a farkassal. Összebarátkoztak. Együttmentek a virágboltba. Megvették az új magokat, répát, salátát és még tököt is. Cseresznyefát, és sokféle virágot. Elültették őket, öntözgették-öntözgették, minden nagyra nőtt, és nagyon tetszett nekik a kertjük, és a nyuszi soha többet nem hagyta nyitva a kertkaput.

Kép forrása: museumofhappiness.blogspot.com

Milán:

Elment dolgozni. Jött egy boszorkány és bement a kertbe. Befalta az összes répát. Utána megpróbálta kinyitni a ház ajtaját, de nem tudta, ezért befalta az összes salátát is, hátha erősebb lesz. Megint megpróbálta kinyitni az ajtót, de még mindig nem volt elég erős és ezért a paradicsomokat is felfalta, de sehogy sem sikerült bejutnia a házba. El kezdett gondolkozni, hogy hogyan is juthatna be. Megnézte a pince ajtót, hátha az nyitva van. Az nyitva is volt és bejutott. Körbe nézett. Talált egy autót. Az autóval elment egy kört, kiderült, hogy rossz autó, elvitte szerelőhöz. A szerelő megjavította. Visszavitte a nyuszi házba és elment. A nyuszi meg nagyon csodálkozott, hogy megjavult az autója.

Kép forrása: Uploaded by user

Sári befejezése:

A nyuszi ugyan elment dolgozni, de a farkas, akivel együtt lakott, vigyázott a kertre. Minden nap ültetett bele valamit:

hétfőn: répát

kedden: salátát

szerdán: paprikát

csütörtökön: paradicsomot

pénteken: virágokat

szombaton csúszdát épített

vasárnap szőlőket telepített.

A barátjának, Fülesnek is vitt magokat, amikor beérett. Nagy vendégséget csaptak, és boldogan éltek, amíg meg nem haltak.