Készülődés hónapról, hónapra

Március: Ibolyaszörp

Két pohár virágra öntsünk nagyjából 4 pohár vizet és forraljuk fel. Csavarjuk bele két citrom levét és oldjunk fel benne 1 kg cukrot. Merülőmixerrel pépesítsük a virágokat majd szűrjük le. Még egyszer felforraljuk, főzzük addig, amíg besűrűsödik és tegyük tiszta üvegekbe.

Április: Pitypang méz, zselé és szörp


Hozzávalók:

2 marék pitypang

1 kg kristálycukor

1 db citrom leve

1 l víz

Május: Bodza szörp

Június: Lándzsá utifűszirup (Vajon melyik lehet?)

  • Két marék friss útifűlevelet ledarálok vagy összeturmixolok.
  • Ezt a pépet összefőzöm 30 dkg nádcukorral és 25 dkg valódi mézzel. Kevés vizet adok hozzá, hogy oda ne égjen.
  • Folyamatos kevergetés közben gyenge tűzön összefőzöm, amíg sűrű barna massza keletkezik belőle, amit még melegen üvegekbe töltök. (Antal Vali)

Szeptember:

Batikolt terítők diófestékkel:

Codakrém varázsigével:

Krém recetje: Azonos mennyiségű kókusz és olivaolajat vízfürdőben összekeverünk és illóolajokkal "megbolondítjuk.

A krém hatását "fokozandó" varázsigéket is kitakáktunk:

Ezen kívül még készült pl. eper és sárgabarack lekvár. fenyőrügyméz, kakukkfű szirup, menta és gyömbérszörp, immunerősítő mézekeverék, rózsásméz és finomabbnál, finomabb teakeverékek a gyűjtött és szárított gyógynövényekből.... vagy 30 féle finomság. Majd kétszáz portékánk várja a vásárlókat és reméljük, hogy estére üresen állnak majd a polcaink.

Befejezésül az utolsó simítások: