Egy vagy két éve, amikor először rátaláltam erre a "bolondos" világnapra egyből megtetszett, hiszen a Hóember a gyerekek által nagyon kedvelt figura és a hóember építés a tél egyik legjobb mókája. Magamban gratuláltam annak, aki kitalálta és egyből be is "emeltem" csoportom ünnepnapjai közé és vártam, vártam a havat, hogy gyerkőceimmek építhessük végre azokat a mosolygós, mérges, morcos hóembereket.

Hiába vártuk, vágytuk ezen a napon a hóesést tavalyelőtt, tavaly és idén: nem és nem válik fehérré a világ. Ezzel ugyan a világnap "beteljesíti küldetését", hiszen az egyik nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra , annak okaira és a megelőzés, megállítás egyszerűen kivitelezhető módjaira, de a gyerkőcök hoppon maradnak vagy talán mégsem kell, hogy így legyen?

Ha nincs hó, akkor építsünk hó helyett hóembert pl. sárból  ("sárembert"?)

Kép forrása: www.setafika.hu

vagy flakonokból:

Kép forrása: mentootlet.blogspot.com

vagy műanyag poharakból:

Kép forrása: www.topviccek.hu

vagy farönkökből


Kép forrása: lenvirag.blogger.hu

vagy cserépből, gyurmából, pompomból, papírból, zokniból, tojásból, linzertésztából, vattapamacsból, gombolyagból......

vagy akármiből, mert a legfontosabb, amire felhívja a figyelmet ez a világnap is, hogy jó együtt lenni, együtt tevékenykedni, sokat nevetni és ha elfáradtunk az "alkotásban" jó összebújva egy nagyot pihenni (és mondjuk megnézni  - meleg teával, kakaóval a kezünkben, hóemberes, mézes finomsággal a szánkban - a Micimackót, mert ha hiszitek, ha nem, Micimackó napja is ma "vagyon".)

Szép vasárnapot!