Ahogy kezdődött: a meghívó

1. meglepetés Petrával: "Egy kis mozgás mindenkinek kell" ("könnyített" aerobik edzés)

2. meglepetés képek nélkül: egy kis "relaxáció" Ilcsivel

3. meglepetés: A gyerekek a saját maguk által kevert - kavart krémmel, mely "mosolyt fakaszt" mondókákkal fűszerezve megmaszírozták az anyukákat tetőtől talpig.Krém készítése egyszerűen: Gyógyszertárban megvettünk egy hidraltáló alapkréémet és hozzá illóolajokat, pipettát és minden gyerkőc saját maga választott illatokat, kevert, kutyult teljes odaadással. Készítés közben néha több került a kezükre, arcukra, mint a tégelybe, de jó "buli" volt. (és persze hiába is magyaráztuk, hogy "haragűző" tulajdonsága csak akkor van, ha leheletnyit használunk belőle az Anyukák is bőven kaptak belőle.

4. meglepetés: Vajon melyik Cinegefióka mondta? ("Kilépő játék")

A gyerekek anyukáról mondott szövegei alapján mindenkinek saját magára kellett ismernie. (Jelentem a gyerekek annyira jól "jellemezték az anyukájukat, hogy ezt a "feladatot" is mindenki teljesítette.)

5. meglepetés: Most már semmi más "feladat" nem volt hátra, mint megtalálni a "szives utat" (járdára rajzolt szívek tömkelege) és azon végig menve a pipacsos mezőre rátalálni (a pipacsokat tüllből készítettük) és ott az eddigi "fáradságot" kipihenni az apukák által előkészített "terülj, terülj asztalkám" (bocs: pokrócom) mellett:

És majdnem elfelejtettem: a gyerekek által készített meglepetéseket megtalálni:

az ajándékok "ihlet adó" képe:

Az elkészítése:

1. Fogtuk az IKEÁban kapható, de már szétesett Goranje polclapokat és szétszedtuk darabjaira

2. Az így kapott deszkákat simára csiszoltuk és a gyerekek által kiválasztott színekkel lepácoltuk.

3. A hetekig tartó "kavicsgyűjtő túrák" alatt gyűjtött kövekből, kavicsikból "képet" alkottunk és már készen is voltak a faliképek.

Az alkotó munka eredménye:

Anyáknapi "csendélet" már otthon, Krisztáéknál:

(Köszönöm a képeket Krisztának és Móninak)